Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Tatar ze śledzia z awokado

przepis:

1 płat śledzia Matjas

1 awokado

1 mała cebula

pieprz, pieprz czerwony

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka oleju

chleb pszenny

sok z cytryny

Płat śledzia opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. 

Do śledzia dodać posiekaną cebulę i pietruszkę oraz świeżo zmielony pieprz i  olej.

Z awokado usunąć pestkę, skropić je sokiem z cytryny i także pokroić w kostkę.

Z chleba  pierścieniem wykroić krążki. Na chleb nałożyć warstwę śledzi, a potem warstwę awokado.

Posypać posiekaną natką pietruszki i czerwonym pieprzem.