Makaron z fasolką i ziemniakami
przepis:
25 dag makaronu (kolanka)
25 dag ziemniaków
35 dag zielonej fasolki szparagowej
oliwa
3 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej szałwii
10 dag utartego parmezanu
rosół lub bulion warzywny
.
Makaron ugotować i odcedzić.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.
Fasolkę pokroić na kawałki.
Ziemniaki i fasolkę gotować w rosole 10 min. Następnie wyjąć i trzymać w ciepłym miejscu.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekany czosnek i szałwię.
Dodać kilka łyżek rosołu, ziemniaki i fasolkę. Gotować wszystko 3 min. , dodając sól, pieprz i połowę parmezanu.
Do warzyw dodać makaron, wymieszać, posypać parmezanem.