Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Makaron z fasolką i ziemniakami

przepis:

25 dag makaronu (kolanka)

25 dag ziemniaków

35 dag zielonej fasolki szparagowej

oliwa

3 ząbki czosnku

3 łyżki  posiekanej szałwii

10 dag utartego parmezanu

rosół lub bulion warzywny

 .

Makaron ugotować i odcedzić.

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w  kostkę.

Fasolkę pokroić na kawałki.

Ziemniaki i fasolkę gotować w rosole 10 min. Następnie wyjąć i trzymać w ciepłym miejscu.

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekany czosnek  i szałwię.

Dodać kilka łyżek rosołu, ziemniaki i fasolkę. Gotować wszystko 3 min. , dodając sól, pieprz i połowę parmezanu.

Do warzyw dodać makaron, wymieszać, posypać parmezanem.