Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Schab z fasolką szparagową w sosie pomidorowym

przepis:

3 plastry schabu

1 plasterek boczku wędzonego

20 dag fasolki szparagowej

pół cebuli

1 ząbli czosnku

2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka cząbru

Schab lekko zbić, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.

Boczek pokroić w niewielką kostkę.

Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać boczek, mięso, zrumienić je, a następnie podlać wodą i dusić do miękkości.

Fasolkę szparagową ugotować w całośći dodać do mięsa razem z przecierem pomidorowym, czosnkiem wyciśnietym przez praskę i cząbrem.

Chwilę  razem smażyć. Posypać tartym parmezanem.