Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Penne ze szpinakiem i serem Lazur

przepis:

25 dag makaronu penne

10 dag sera Błękitny Lazur

10 dag szpinaku

3/4 szklanki śmietanki 30%

1 pierś z kurczaka

2 łyżki startego parmezanu

5 suszonych pomidorów

sól, pieprz

1 ząbek czosnku

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i usmażyć na oleju.

Śmietankę wlać do rondelka zagotować, dodać  Lazur, liście szpinaku, mięso, pokrojone pomidory, czosnek wyciśniety przez praskę.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i  całość gotować 3 min.

Gotowym sosem polać penne i posypać utarym parmezanem.