Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z serem i masłem orzechowym

przepis:

 4 naleśniki

2 łyżki masła orzechowego

100 g białego chudego sera

1 łyżeczka miodu

cukier puder

1 łyżka posiekanych orzechów arachidowych

1 łyżka masła

1 łyżka miodu

masło klarowane do smażenia naleśników


Masło orzechowe dokładnie zmiksować z serem i miodem.

Naleśniki posmarować masą, zwinąć je w chusteczkę i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle.

Posiekane orzechy podpiec na suchej patelni, dodać do nich masło i miód. Chwilę razem smażyć, aż powstanie gęsty karmel.

Usmażone naleśniki polać karmelem i posypać cukrem pudrem.