Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Focaccia z pomidorkami koktajlowymi

przepis:

 .

25 dag mąki

2,5 dag  świeżych drożdży

150 ml ciepłej wody

1/2  łyżeczki soli

1/2 łyżeczki cukru

2 łyżki oliwy

pomidorki koktajlowe

płatki suszonego chili

rozmaryn

sól morska

Z drożdży, cukru, 1 łyżeczki mąki i wody zrobić zaczyn  i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Mąkę przesiać do miski, dodać sól, zaczyn drożdżowy i oliwę. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić  ciasto.

Ciasto  wyłożyć do foremki, posypać chili, rozmarynem i solą , ułożyć połówki pomidorków.

Ciasto odstawić do wyrośnięcia.

Piec ok  30  min. w temp. 180 C.