Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Łosoś z kalarepą

przepis:

2 filety z łososia

1 kalarepa

1 łyżeczka posiekanego koperku

sól, pieprz

sok z cytryny

100 ml śmietany 30%

1 łyżeczka klarowanego masła


Kalarepkę obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie w plasterki.

Filety z łososia opłukać , osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

W garnuszku rozgrzać masło,  dodać kalarepkę,  sól i pieprz do smaku.

Kalarepkę podlać niewielką ilością wody i dusić aż zmięknie.

Pod koniec dodać śmietanę i koperek.

Łososia  zawinąć w folię i ugotować na parze.

Gotowego łososia polać sosem z kalarepką.