Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z rukoli i ziemniaków z fasolą Jaś

przepis:

100 g rukoli

4 ziemniaki

0,5 cebuli

2 ząbki czosnku

biała część pora

sól, pieprz,

gałka muszkatołowa

olej

ugotowana fasola "Jaś"

 

Obrane ziemniaki pokroić.

Por, cebulę, czosnek pokroić.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, czosnek i por, a następnie dodać ziemniaki i  500 ml wody lub bulionu warzywnego.

Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodać rukolę i chwilę ją gotować.

Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Zupę podawać z ugotowaną fasolą "Jaś"