Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Budyń jaglany z jabłkiem

przepis:

0,5 szklanki kaszy jaglanej

1 szklanka wody

150 ml mleka kokosowego

1 duże kwaśne jabłko

szczypta soli

liofilizowane maliny

 

Jabłko obrać, pokroić, rozgotować z dodatkiem niewielkiej ilości wody.

Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą.

W garnuszku  zagotować wodę, wsypać do niej kaszę, dodać sól i gotować aż kasza będzie miękka.

Do kaszy dolać mleko kokosowe i  zagotować.

Jabłko dodać do kaszy i rozdrobnić dokładnie blenderem.

Budyń ozdobić malinami i polać syropem z agawy lub miodem.