Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Wołowina ze szparagami

przepis:

Wołowinę pokroić w paseczki.

Kawałek świeżego imbiru utrzeć na tarce.

Papryczkę chili pokroić w drobna kostkę.

Ząbek czosnku rozgnieść w prasce.

Zrobić zalewę z sosu sojowego,  odrobiny wódki i  łyżki mąki ziemniaczanej. Dodać do niej  imbir, czosnek, chili i  odrobinę cukru.

Mięso  włożyć do zalewy i odstawić do lodówki na ok 1 godz.

Marchewkę pokroić w słupki, cebulę dymkę pokroić na kawałki.

Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i pokroić na kawałki.

Grzyby  mun wcześniej namoczyć w gorącej wodzie, ugotować i pokroić na paseczki.

Na patelni rozgrzać olej  wrzucić  warzywa i podsmażyć ciągle mieszając. Zdjąć z patelni i na tym samym oleju  obsmażyć mięso.

Warzywa wrzucić do mięsa i   chwilę dusić.

Podawać z  makaronem  sojowym.