Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zielone Ratatouille

przepis:

1 mała cukinia pół paczki mrożonej fasolki szparagowej różyczki z połowy  brokułu 3 gałązki selera naciowego dymka 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii ząbek czosnku sól, pieprz orzeszki piniowe oliwa Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Po przestygnięciu pokroić na kawałki. Z selera usunąć włókna, pokroić. Dymkę pokroić. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki i zblanszować w osolonej wodzie. Odcedzić. Na rozgrzaną oliwę na patelni wrzucić cukinię, seler. Smażyć je ok. 5 min ciągle mieszając. Dodać zioła, sól, pieprz, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,  brokuły i fasolkę. Wszystko razem dusić jeszcze 3 min. Posypać orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.