przepis:
1 mała cukinia
pół paczki mrożonej fasolki szparagowej
różyczki z połowy brokułu
3 gałązki selera naciowego
dymka
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka bazylii
ząbek czosnku
sól, pieprz
orzeszki piniowe
oliwa
Cukinię umyć, pokroić w plasterki.
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Po przestygnięciu pokroić na kawałki.
Z selera usunąć włókna, pokroić. Dymkę pokroić.
Brokuły podzielić na mniejsze różyczki i zblanszować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Na rozgrzaną oliwę na patelni wrzucić cukinię, seler. Smażyć je ok. 5 min ciągle mieszając.
Dodać zioła, sól, pieprz, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, brokuły i fasolkę.
Wszystko razem dusić jeszcze 3 min.
Posypać orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.