Tortellini z łososiem i dwoma serami
przepis:
kawałek łososia
2-3 plasterki sera Camembert
2 łyżki tartego parmezanu
sól, pieprz
zielony koperek
Łososia ugotować na parze (około 15 min). Ostudzić i rozdrobnić, usuwając jednocześnie dokładnie ości.
Serek Camembert pokroić w drobną kostkę.
Ser Camembert, parmezan i posiekany koperek wymieszać dokładnie z łososiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
Ciasto na pierożki:
8 filiżanek mąki 2 łyżeczki octu 2 łyżeczki oliwy sok z jednej cytryny 1 1/4 - 1 1/3 filiżanki gorącej wody mąka do podsypywaniaCiasto na pierożki cienko rozwałkować.
Najlepiej robić to partiami , wtedy uniknie się wyschnięcia ciasta.
Nakładać farsz rybny, skleić.
Gotować w osolonej wodzie.