Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Tortellini z łososiem i dwoma serami

przepis:

kawałek łososia

2-3 plasterki sera Camembert

2 łyżki tartego parmezanu

sól, pieprz

zielony koperek

Łososia ugotować na parze (około  15 min). Ostudzić i rozdrobnić, usuwając jednocześnie dokładnie ości.

Serek  Camembert pokroić w drobną kostkę.

Ser Camembert, parmezan i  posiekany koperek  wymieszać dokładnie z łososiem. Dodać sól i pieprz do smaku.

Ciasto na pierożki:

8 filiżanek mąki 2 łyżeczki octu 2 łyżeczki oliwy sok z jednej cytryny 1 1/4 - 1 1/3 filiżanki gorącej wody mąka do podsypywania

Ciasto  na pierożki cienko rozwałkować.

Najlepiej robić to partiami , wtedy uniknie się  wyschnięcia ciasta.

Nakładać farsz rybny, skleić.

Gotować w osolonej wodzie.