Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ażurowe naleśniki z jarzynami

przepis:

Z mleka, wody, jajka, mąki  i  szczypty soli zarobić rzadkie ciasto naleśnikowe.

Ciasto odstawić aby odpoczęło, a następnie   przy pomocy lejka wylewać na  dobrze rozgrzaną patelnię. Tak aby powstały ażurowe naleśniki.

Mała cukinię opłukać, pokroić w wąskie słupki.

Por oczyścić, pokroić w półkrążki.

Zieloną paprykę pokroić w paski.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić  pokrojone warzywa, chwilę podsmażyć.

Do warzyw dodać śmietankę, przyprawić solą i pieprzem.  Gotować wszystko razem, aż sos zgęstnieje.

Gotowe warzywa posypać pokrojonym szczypiorkiem i  wyłożyć na zwinięte w chusteczkę naleśniki.